Osoba trzyma model serca w dłoniach

Fundacja z Płocka – podaruj 1 % podatku dla domów dziecka

Jeśli chcesz wspomóc finansowo naszą Fundację, zapraszamy do przekazywania 1% podatku na jej rzecz. Wspólnie możemy uszczęśliwić wielu potrzebujących młodych ludzi. Zbierane w ten i inne sposoby pieniądze w całości zostaną przekazane na zakup mieszkań dla dzieci z domów dziecka, którzy znaleźli się na etapie, w którym muszą opuścić placówkę. Przekazując Fundacji z Płocka 1% podatku, wspierasz młodych ludzi na starcie w samodzielne życie. Nieruchomości, które dla nich kupujemy stanowią duże ułatwienie w tym stresującym i trudnym czasie.

Odwdzięczymy się za pomoc

W zamian za 1% podarujemy Ci darmowy program do rozliczenia PIT, który obsługuje wszystkie formularze:
PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39

oraz załączniki:
PIT/B, D, 2K, O, Z, ZG, 28A, 28B, SSE-R, RA, A, NIP-1 i 3.

Program PIT

• program PIT wypełnia zeznanie z wszelkimi załącznikami, bezpośrednio na czystych kartkach,
  • automatyczne oblicza i sprawdza dane,
  • drukuje PIT-y na czystych kartkach,
  • wysyła PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39 oraz załączniki przez Internet do systemu e-Deklaracje (nie wymaga podpisu kwalifikowanego),
  • ułatwi przekazanie 1% podatku dla Organizacji Pożytku Publicznego (OPP).

Dlaczego warto przekazać nam 1% podatku?

Jesteśmy organizacją dobroczynną, która ułatwia młodym ludziom wychowanym w domu dziecka start z samodzielne życie. Zbieramy pieniądze na mieszkania, które będą dla nich wymarzonym lokum na dobry początek. Dlaczego warto przekazać nam 1% swojego podatku? Przede wszystkim:

• decydujesz, co stanie się z częścią płaconych podatków,
  • nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów,
  • wspierasz najbardziej potrzebujących,
  • masz pewność, że pieniądze trafią do organizacji pożytku publicznego.

Dla nas to niewiele, a dla młodych ludzi potrzebujących wsparcia podczas usamodzielniania liczy się każdy grosz. Zachęcamy do wyboru naszej organizacji.

Zarząd Fundacji „Ich Dom”

Nasz KRS 0000223790